V.46 som även är ”Transgender Awareness Week”, har Grand äran att få samarbeta med Uppsala tjej och transjour. Den 13e november kommer Saga Becker att föreläsa på Grand. Föreläsningen är kostnadsfri med start 18:30. Insläpp 18:00. Grand har caféet öppet innan.

Föreläsningen handlar om identitet, Sexualitet, HBTQ, Suicidprevention och Aktivism. Du kommer få ökad kunskap, nya perspektiv och tankeställningar att ta med dig in i vardagen. Saga kommer berätta om sin historia, att känna sig annorlunda, utanför och fel. Hon berättar hur det är att växa upp i en småstad och hur svårt det är att förklara vem man är och hur man känner på insidan när det varken finns ord eller begrepp som förklarar det. Det är en berättelse om styrkan att komma ut och vara sann mot sig själv och sin omgivning.

 

 

För sin rollprestation som karaktären Sebastian/Ellie, i Ester Martin Bergsmarks långfilm ”Nånting måste gå sönder”, vann Becker en Guldbagge i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll vid Guldbaggegalan 2015.

Saga har även skrivit böckerna Våra tungor smakar våld och Sommarnatt - Feministisk erotik, samt är medförfattare till barnboken Vi är världen som hon har skrivit tillsammans med Malin Nilsson.

År 2015 var Becker en av årets sommarpratare i Sommar i P1, 2016 var Becker med i Sveriges Televisions serie ”Tjejer som oss”, i vilken fem transtjejer berättar om sina liv samt att hon även är ambassadör för ”Suicide Zero”.

Uppdaterad: